Beauty,  Makeup

Vi skal snakke lidt om store numser…

Det er en løgnagtig overskrift, også alligevel ikke. I virkeligheden vil jeg lige runde en skønhedstendens som mange troede var en dille, men som har bidt sig fast og ikke vil forsvinde igen, nemlig CONTOURING.

Man skal have boet under en sten, hvis man er sluppet for dette fænomen, især hvis man bruger sin tid på de sociale medier. Der er vidst en ret udpræget misforståelse om, at det er den gode Kim Kardashian der har opfundet konceptet, men det passer ikke helt. I virkeligheden er contouring en gammel teknik. Det er også efterhånden blevet gjort til en videnskab, men det skal man ikke lade sig skræmme væk af, det er nemlig ikke så svært igen.

kardashion contour
Billedet er tyvstjålet fra google, se billederne her eller se Mario Dedivanovics (Kims make-up artist) video her

Hvis I nogensinde har set en teaterskuespiller tæt på, så har I nok bidt mærke i, at de som regel har alt for kraftig makeup på. Det har de fordi de kraftige scenelys udvisker alle ansigtstræk og man må derfor tegne ansigtet hårdt op, før man kan ses fra den anden side af scenekanten. Så vidt jeg kan læse mig frem til, har skuespiller gjort dette helt tilbage til 1500-tallet, hvor man brugte sod til at markere især øjnene og kindbenene.

Det er senere blevet brugt meget på TV, hvor det skarpe lys også kræver en langt tungere og mere markeret make-up for at træde i karakter. Dengang blev det kaldt pack on, det kan man læse lidt mere om her hos Jo’s makeup blog, som I kan se er hun ikke voldsomt imponeret over tendensen.

How to?

Problemet med contouring er, at de færreste står i dagslys, når de lægger makeup. Jeg er for eksempel så heldig, at have et badeværelse på størrelse med et kosteskab uden vinduer. Det er nemt, at få en contour til at ligge pænt når jeg står der, men 9 ud af 10 gange ser det anderledes ud i dagslys. De mange lag kan komme til at se tunge ud, og de smukke skygger komme til at ligne udhulninger eller ligefrem blå mærker, som man har forsøgt at skjule.

Heldigvis kan man uden problemer fremhæve sine træk med lys og skygge uden at skulle have flere, tunge lag makeup på sin hud. Og nu kommer vi faktisk til numserne. Jeg var nemlig til et foredrag med makeupartist Kenneth Adelhart for et par år siden. Han fortalte, at når man fremhæver sit ansigt, skal man tænke på sin bagdel. Hvis man har en lille røv, kan det være en god idé at tage hvide bukser på, for den lyse farve fremhæver. Har man til gengæld godt til gården, kan man tage et par sorte bukser på, da den mørke farve slanker og skjuler. Stor røv, lille røv.

Det samme gælder ansigtet.  Man skal se på, hvad man vil fremhæve. Vil man hive sine kindben frem, kan være gør det ved at skabe en skygge under det, skyggen skjuler lidt af kinden, mens man fremhæver kindbenet med highlighter. Jeg vil ikke anbefale, at man begynder at tegne konturer der ikke er der til at starte med.  Det er makeup vi taler om, ikke maskearbejde. Hvis man nogensinde har suget kinderne ind for at se hvor ens bronzer skal ligge, ved man hvad jeg taler om. En highlighter bruges til at lyse op, for eksempel i øjenkrogen, under brynet eller på amorbuen. En god regel er at se på, hvor lyset reflekteres på din hud inden du lægger din makeup. Her kan du med fordel lægge din highlighter for at give huden liv, især hvis du bruger en pudder der matterer.

Hvem gør det?

Jeg følger en del forskellige bloggere og hvis man gerne vil lege lidt med det her, kan jeg blandt andet anbefale at man kigger forbi Irina the Diva og Ibbyheart.

Irina er rigtig dygtig til den opbyggelige kontur og hun har flere youtube-videoer der guider til hendes fremgangsmåde. Jeg kan rigtig godt lide, at man stadig kan se at hun har en lys porcelænshud og ikke render rundt med en helt anden hudfarve i ansigtet end den hun ellers har. Se nærmere på hendes youtube-kanal eller hendes blog.

Ib arbejder mere med hverdags-kontouren og har rigtig mange hyggelige og sjove videoer på facebook. Hun gør det nemt og hurtigt på et niveau hvor alle kan være med. Hun har min varmest anbefaling her fra. Hendes videoer føles nærmest som en personlige skype-samtale og hun forstår virkelig at lege og samtidig få flotte resultater. Følg hendes facebook her og bloggen her.

Hvis man er mere interesseret i en tungere contour, kan man kigge forbi youtube hvor man finder NikkieTutorials. Hendes idé om et naturligt look ligger meget langt fra min egen, men hun er dygtig og charmerende, og man kan lære et trick eller to, se hendes video for Fashionista her eller på hendes egen youtubekanal.

Strobing?!

Hvis man nu ikke er vild med de mørke skygger, men gerne vil fremhæve og fange lyset, så skal man kaste sig over strobing. Vi er i samme boldgade, her highlighter man uden at tegne contour. Der er rigtig mange flotte highlighters på markedet lige nu, Urban Decay er lige kommet med en ved navn Afterglow 8-hour powder highlighter, som bl.a. fås hos Magasin her. Hvis man er mere til den cremede version, har Clinique lavet en i deres praktiske chubbystick form, her.

Udklip Kardashian
Billedet er fra Strobing videoen på Kim Kardashian Wests egen Youtubekanal

Kim Kardashian har ifølge Vogue lagt contouring trenden bag sig, nu handler det om “non-touring” og strobing.  Er I i tvivl om hvordan det gøres, så viser hendes make-up artist Mario Dedivanovic hvordan det kan gøres i denne video.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *