Cookies min perfekte opskrift

Cookies. Min opskrift på helt perfekte chocolate chip cookies

Cookies. Så simpelt og alligevel, så svært. For mig har den perfekte cookie en vis størrelse og tykkelse. Den er sprød i kanterne og sej i midten. Mine perfekte cookies skal helst være hvide i dejen og indeholde chokolade. Der kan sagtens være nødder, tørret frugt, skumfiduser eller noget helt andet i, men min favorit basis cookie er den lyse, chocolate chip.

Cookies den perfekte opskrift på chokolade cookies

For noget tid siden, lagde Christel Pixie en story på Instagram, hvor hun bagte cookies. Fuld opskrift og fremgangsmåde. Nemt og overskueligt. Jeg gav det forsøget og bagte på ingen tid flotte og indbydende cookies.

Men alligevel ikke helt perfekte. De smagte dejligt, men levede ikke helt op til Christels Instagram-version. Så jeg gik i gang med at teste opskriften af og har nu fundet frem til min egen opskrift på helt perfekte cookies.

Jeg er endt med en opskrift, der ligger sig tæt op af Christels, men som alligevel afviger. Det er lidt nogle funky mål, men det skyldes at jeg har reduceret fra en meget større mængde.


Opskrift

  • 240 g mel
  • 25 g flormelis
  • ½ tsk natron
  • ¾ tsk bagepulver
  • ¾ tsk groft salt
  • 142 g blødt smør
  • 142 g lys muscovado sukker
  • 25 g almindelig hvidt sukker
  • 64 g rørsukker
  • 1 stort æg
  • 1 tsk vanilje ekstrakt eller vanilje korn
  • 150-200 g chokolade (jeg brugte ca. 100 g hakket 70% mørk chokolade og 50 g hvide chokolade chips).

Man kan også bruge 142 g lys muscovado (kan ikke udskiftes med brun farin) og så de 114 g granuleret sukker du nu har. Det vil ændre resultatet en smule.
Jo mere hvidt sukker man bruger, jo sprødere bliver dine cookies, så man kan justere efter smag.

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, flormelis, natron og bagepulver i en skål (jeg sier det, men aner ikke hvor stor en forskel det gør). Tilføj groft salt og bland. Stil skålen til side.
  2. Pisk blødt smør med muscovado, hvidt sukker og rørsukker.
  3. Vigtigt! Der skal piskes længe. Smør og sukker skal ikke bare blandes, men virkelig samle sig, blive lysere i farven og blive mere fluffy. Christel siger, at man skal piske i 7 minutter. Jeg siger at 4-5 minutter kan gøre det.
  4. Pisk ægget i. Bliv ved med at piske til massen er fluffy, lys og jævn.
  5. Saml de tørre og våde ingredienser. Her skal man ikke overpiske. Der skal bare røres til alt melet er integreret i smørmassen.
  6. Tilføj chokolade og/eller andet fyld.
  7. Nu skal din dej kugles. Jeg valgte en størrelse svarende til en bordtennisbold. (40 g pr. stk.) Man kan også bruge en isske til at skabe ensartede kugler. Sæt dem på et fad, dæk dem til og stil dem i køleskabet. Glem alt om dem i ca. 24 timer. Eller til du ikke kan styre din trang til cookies mere. Du kan også fryse dem. Så er de bage-klar cookies, når man har lyst.
  8. Efter 24 timer tænder man ovnen på 175 grader og sætter man ca. 8 cookies på en plade. De skal ikke ligge for tæt. Bag i 12-14 minutter. Det kommer an på din ovn. Jeg holder godt øje og ved at de er færdige, når de er let lysebrune i kanten.

Cookies med masser af chokolade

Byg din egen cookie

Denne opskrift kan variere i det uendelige. Jeg har lavet dem med havregryn, hvid chokolade og tranebær, og en version med masser af pistacienødder. Man kan også dele grunddejen i to og lave forskellige cookies. Kun fantasien sætter grænser. Man skal bare huske, at jo mere tørstof eller væske man hælder i dejen, jo mere ændrer det endelige resultat sig. Men man må prøve sig frem. Det er svært at lave dårlige cookies!

Tip! Spis dine cookies varme med en kugle vaniljeis – den perfekte dessert!

Hvis man vil have mere chokolade og er mere til cookies, der kan bages her og nu, så har jeg tidligere delt opskriften på mine yndlings chokolade cookies.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *