Livsstil,  Shopping

Formland – et sensommer højdepunkt

Formland interiør og designmesse i Herning messecenter var for et år siden en lukket fest. Det var sådan en stor og overvældende begivenhed, som jeg virkelig gerne ville være en del af, men også en begivenhed, hvor jeg ikke helt kunne gennemskue hvordan jeg skulle få foden inden for.

Heldigvis fik jeg i foråret muligheden for at deltage gennem min praktikplads. Siden har det forhold udviklet sig i en sådan retning at jeg i den kommende weekend igen får lov at sætte fod i de nærmest hellige haller, der genlyden af nye tendenser og alt hvad hjertet begærer inden for indretning.

Et hjem i evig forandring

Jeg har flyttet utallige gange i mit liv og i hvert et hjem er min mor gået til indretningsopgaven som en tyk knægt til kage. Jeg glemmer aldrig den dag, jeg kom hjem fra skole og alle vores møbler stod i gården foran vores rækkehus fordi hun havde bestemt sig for at hive tæppet i stuen af, sådan en helt almindelig onsdag.

Men til trods for hendes interesse og ihærdighed, gik der mange år før jeg for alvor fandt interessen for indretning, stilleben, pynteting og planter. Det kom først da jeg for alvor fik et hjem der var mit. Ikke en et-værelses studiebolig eller dele-lejlighed, men et helt lille hjem, som var mit eget. Siden da har det også grebet om dig og Formland minder mig for alvor om, hvor vigtigt det er at omgive sig med ting der har personlighed og som får mig til at føle mig hjemme.

Formland: Hvad skal jeg se?

Jeg har kun lørdagen til at snuse mig igennem messen denne gang. Den bedste måde at gøre det på, er for mit vedkommende at starte fra en ende af. Der er dog nogle stande jeg virkelig gerne vil se og har skrevet mig bag øret. Resten vil jeg lade komme helt af sig selv.

By Holmer

By Holmer lærte jeg at kende sidste år. De laver de smukkeste, enkle lysestager, lamper og vaser. Det er klassisk dansk design, men stadig nytænkende. Slim Lights er mine favoritter, en enkel stage af massiv messing, man bliver overrasket over hvor tunge og stabile lysestagerne er. De passer perfekt ind i mine vindueskarme og kan styles til alle sæsoner. Se deres hyggelige og gennemførte Instagram.

Jeg glæder mig til at opleve deres hyggelige stand og deres nyheder.

By Holmer.jpg

Royal Copenhagen

Jeg er barn af min tid og har derfor min del af musselmalet og riflet porcelæn stående på hylderne derhjemme. Jeg er ikke en dedikeret samler, men jeg elsker det det klassiske, håndmalede udtryk og syntes samtidig det er spændende, når de gode gamle, kommer med helt nye ideer.

Jeg er faldet over et billede af nogle af de nyheder, som RC har med, men jeg kan ikke finde det igen og det har om muligt bare givet mig endnu mere lyst til at besøge deres stand.

Royal Copenhagen flora danica.PNG

Seedlip

Det er nærmest selvmodsigende og blasfemisk, men Seedlip laver alkolholfri spiritus. Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår, men så meget desto mere grund til at lægge vejen forbi. Rent æstetisk har folkene bag Seedlip i hvert fald fanget mig og nysgerrigheden er vakt.

Seedlip.jpg

Dette er selvfølgelig kun et lille udpluk af de mere end 470 udstillere og i stedet for at have en stram plan, vil jeg hellere have tid til bare at gå rundt og nyde det og tale med de mange spændende folk. Jeg håber, jeg kommer hjem med en masse ny inspiration og ideer. Der vil være selvfølgelig også være nogle kendte ansigter og jeg glæder mig til at se de stande de har knoklet for at få klar til messen. Jeg skal blandt andet forbi

  • Kirstine Falk – smukke, finurlige og abstrakte illustrationer
  • DOT Aarhus – dansk design i træ, som blandt andet har fundet vej til MoMA – MUSEUM OF MODERN ART i New York
  • YAI YAI – Økologisk sengetøj til børn og voksne af den bedste kvalitet

 

Hal L

En hel hal fyldt med madvarer, slik og i særdeleshed, chokolade. Det handler ikke så meget om indretning, men det er stadig en spændende hal at ose i og smagsprøverne flyder i rigt mål.

I foråret smagte jeg den bedste skumfidus nogensinde hos The Mallows og smagte for første gang 100% ren chokolade. Det bedste er næsten at folkene bag er kæmpe nørder og det siger jeg med al respekt. De har virkelig indgående viden indenfor deres område og har selv kæmpet for at hvert produkt, har den helt rette smag.

Jeg vil især gerne besøge:

Derudover skal jeg helt sikkert forbi trendområdet GALERIE ÉCLECTIQUE hvor dessertkokken  Nikolaos Strangas har dessert boutique.

Al info om udstillerne og oversigten over messen finder I på Formlands hjemmeside.

Det går løs fra i morgen d. 17. august til og med søndag d. 20. august. Jeg skal  bruge hele min lørdag på messen. Måske vi ses?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *