AHA syrebehandling
Beauty,  Hudpleje

Det store syrebad

Jeg er blevet spurgt, om ikke jeg vil kloge mig lidt på AHA-syre, hvad kan de? Hvordan man bruger det? Hvorfor?  Og det vil jeg selvfølgelig, men jeg måtte alligevel lige slå mig på beautybøgerne, for der er en del forskellige syre at navigere imellem alt afhængig af hvilke produkterne man vælger og hvilke hudtype man har.

AHA står for Alfa-Hydroxy-Acid, så man kan godt forstå at det bliver forkortet. Det er en frugtsyre og som navnet antyder, findes den blandt andet i forskellige fødevarer. Der er mange forskellige AHA-syrearter, som eksempelvis citronsyre, mandelsyre, æblesyre og mælkesyre. AHA  er en glykolsyre og er den syre, som har den mindste molekyle og er derfor den der trænger bedst ned i huden.

AHA kan bruges til normal til tør hud og kan have en rigtig god effekt på solskader, men kan også afhjælpe uren hud og have en positiv effekt på akne. AHA trænger ned i huden og fjerner det øverste lag døde hudceller. Dette gør, at tilstopninger i huden fjernes, den tørre hud reduceres og celledannelsen fornyes. Når de døde hudceller fjernes, vil huden fremstå mere blank, glat og får mere glød. AHA er også populært brugt i anti-age pleje, da den sætter gang i produktionen af kollagen og elastin, så hudens elasticitet forbedres og da AHA er med til at øge hudens fugtbindende stoffer, vil rynker syne mindre.

Det yderste hudlag fornyer sig selv naturligt hver fjerde uge, men processen bliver langsommere jo ældre vi bliver og det kan derfor være en fordel at sparke den i gang med en syrebehandling enten alene eller i samarbejde med en dermaroller.

Når man bruger et syreprodukt, skal det altid tættest på huden for at have den bedste effekt. Det er en god huskeregel, at af de produkter der skal blive på huden, dvs. alt der ikke vaskes af, skal det produkt med den lettest konsistens nederst.

Eksempel: Først renser man sin hud, derefter bruger man toner (også kaldet skin tonic), så kommer syrebehandling, uanset type, efterfulgt af serum, creme, olie og til allersidst solcreme. Det skal dog siges, at det er de færreste der bruger alle disse produkter på en gang (!!!) men rækkefølgen er god nok uanset.

AHA findes i en del forskellige produkter og jeg har udvalgt en lille håndfuld i forskellige prisklasser.

Mario Badescu rens, 105 kr. her.

Formula 10.0.6 toner med både AHA og BHA*, 75 kr. her.

Mario Badescu peelende scrub, 158 kr. her.

Ole Henriksen wipes med eksfolierende overflade, 129 kr. her.

Pudderdåsernes AHA-serum, 195 her. Læs desuden mere om den på deres egen blog.

Ole Henriksens Invigorating Night Treatment (min favorit) til 412 kr. her.  Den findes også hos Matas og Magasin.

Man kan læse mere om de forskellige typer syre hos Pudderdaaserne.dk og nærmere om AHA hos dermaday.dk.

*BHA (Beta-Hydroxy-Acid) eller salicylsyre, det er også en kemisk peeling der er særligt effektiv mod uren hud og hudorme. BHA findes bl.a. i Pudderdåsernes T-zone peeling.

Billederne er lånt hos de respektive forhandlere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *