Olier til ansigt, krop og hår
Beauty,  Hår,  Hudpleje

Der skal olie til…

Olie har nok altid været en del af hudpleje på den ene eller anden måde. De fleste vil kunne huske, at man har haft en mandelolie stående til tørre skinneben og albuer. De seneste år har olien dog fået sin renæssance og dukker op i både ansigtspleje, kropspleje og til håret. Jeg har fundet nogle af mine egne yndlinge frem og trukket nogle gode tips og tricks op af hatten.

Ansigtsolie

Olie til ansigtet er ikke nødvendigvis for alle, især hvis man har fedtet hud kan det virke afskrækkende. Hvis man har meget fedtet hud, syntes jeg man skal afholde sig fra olie i ansigtet. Hvis man renser fedtet hud for hårdt, så provokerer man den til at producerer mere fedt. Det passer, men det har fået mange til at tænke, at ud fra den logik så må fedt på fedt sænke produktionen. Det passer desværre ikke, fedt kan ikke opløse fedt, det lægger sig bare i lag. Så skal man hellere tilføje ren fugt, det er nemlig noget andet. Der er dog muligheder til fedtet hud, den ene er f.eks. natolier Clarins og Karmameju der er lavet til en fedtet hud, men som hjælper til at balancerer og binde fugten i huden.

Har man kombineret, tør eller sart hud, kan olie til gengæld være rigtig lækkert. Har man rigtig tør hud, kan man bruge olien i dagtimerne. Den skal øverst i hudplejen, men under solcreme og under makeup. Bruger man olien om natten kan man gøre tre ting. 1. Olien kan bruges alene, 2. Olien kan bruges ovenpå en syre eller en fugtserum, 3. Olien kan bruges ovenpå de produkter man normalt bruger om natten. Det afhænger af smag og behag.

Olier

Ole Henriksen Youth Activating Oil, 396 kr. hos Ezzence, Clarins Face Treatment Oil til tør hud, 249 kr. hos Coolshop, Karmameju Age-Defence Glow Oil 345 kr. hos Ren-VelværeShop

Olie til kroppen

Når vi taler om olie til kroppen er min allerbedste tip, at man smører olien på fugtig hud. I stedet for at tørre huden efter badet, dupper man huden eller simpelthen nøjes med at dryppe af, og så smører man olie på den varme, fugtige hud. Olien trænger bedre og hurtigere ind, og så strækker olien længere. Man kan også med fordel bruge olien i badet, hvis det er en rigtig fed olie, kan det være skønt at skylle det overskydende af, men olie kan også bruges til barbering. Jeg syntes personligt, det fungerer bedre end de forskellige barbercremer.

Kropsolie.PNG

Nuxe tørolie(min favorit) 225 kr. for 100 ml. hos Med24, Dove Dermaspa Goodness Oil, 80 kr. for 150 ml. hos Matas (kun 39,95 på tilbud), mandelolie 100 ml. for 30 kr. hos Ren-Velværeshop (kan garanteret findes mega billigt hos lokale grønthandlere, da den kan bruges i madlavning).

Der er mange der bruger olie til kroppen for at øge hudens elasticitet eller for at mindske/forebygge strækmærker især under graviditet. Her vil jeg lige understrege, at der intet bevis er for, at strækmærker kan forhindres. Strækmærker opstår i læderhuden og fremkommer når huden udvider sig for meget og/eller for hurtigt, ved for eksempel øget vægt eller graviditet. For de flestes vedkommende er strækmærker genetisk betinget. Så har din mor eller bedstemødre strækmærker, er der en god chance for at du også vil få det. Er skaden sket, er der en del behandlinger der kan lysne arrene, blandt andet laser, men ønsker man en mindre invasiv behandling bør man afprøve Bio Oil. Olien er berømt og berygtet for, at den kan mindske synligheden af ar og strækmærker. I kan læse mere om den og så billede hos Pudderdaaserne, olien kan købes til 135 kr. her. Ellers kan den findes i Normal butikkerne.

Hårolie

Olie til håret kan være lige så besværligt at finde ud af, som olie til ansigtet. Når man køber en olie til sit hår, skal man ikke bare tænke at man har tørre spidser og derfor skal man have en fed og helende olie. Har man tyndt og fint hår, så skal man ikke bruge en fed olie for det vil tynge håret ned og få det til at se fedtet og slasket ud. Det samme gælder hvis man har meget tykt og tungt hår, for man ønsker ikke at tilføje mere tyngde. Derfor er det en god idé at afprøve konsistensen inden man køber.

Hårolier.PNG

Elvital Extraordinary Oil, 95 kr. for 100 ml. hos Matas, Moroccanoil Light Treatment, 129 kr. for 25 ml. hos Magasin, Redken Diamond Oil Intesense 189 kr. for 100 ml. hos Beautycos.

Det er vigtigt at huske på, at har man en allergi f.eks. parfumeallergi, så skal man være sikker på at man kan tåle hårolien. Især hvis man har hår der ligger sig på skuldrene og ned af nakken. Mange glemmer, at hår og hud er i kontakt med hinanden og det er synd at bruge penge på et produkt man ikke kan tåle.

Mit mest effektive olie-tip til håret er faktisk, at man bruger kokosolie som hårmaske og sover med det. Vil man være helt sikker på, at få al olien ud når det skal vaskes, kan det være en fordel at komme shampoo i håret inden man går det vådt, så er man sikker på at slippe for olierester. Kokosolie er den eneste olie som bevist kan trænge ind i håret, det kan man læse mere om her. Det betyder ikke, at arganolie ikke har en effekt, der er bare ikke lavet forsøg som beviser det. Kokosolie kan også bruges til at fjerne make-up, smøre på tør hud og så er det, det stegemiddel de bruger til popcorn i biograferne!

Alle de ovenstående produkter har jeg selv haft eller har jeg på nuværende tidspunkt stående. Smør løs!

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *