Beauty,  Hudpleje,  Shopping

Deo-test: Mine favoritter til sarte armhuler

Det handler om deo. Ikke så meget hokus pokus her. Vi vil alle sammen gerne dufte godt, men med en lang og varm sommer kan selv den bedste deo komme på overarbejde.

Jeg er så heldig, at jeg nærmest aldrig sveder og, hvis jeg selv skal sige, heller aldrig lugter. Til gengæld er jeg velsignet med sarte armhuler. Yes. Armhuler der bliver tørre, røde og begynder at klø. Det er ikke en behagelig følelse og det er ikke særlig sexet at stå og klø sig under armene (abe-looket du ved).

Det har resulteret i, at jeg har måtte prøve en masse forskellige deodoranter for at finde frem til den rigtige. Nogle er gode til den sarte hud, men holder ikke lugten væk og med andre er det helt omvendt. Jeg vil ikke liste dem alle, for jeg har ikke prøvet nogle deodoranter, der gjorde skade og hvad der virker for mig, er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. 

For eksempel har skønne Helse Matilde har haft gang i en deo-test på hendes insta og hun var vild med deodoranten fra Sard. Dén syntes jeg ikke var effektiv nok i varmen. Sådan er vi så forskellige.

Men gennem alt testeriet er jeg altså kommet op med 2 favoritter.

Den billige favorit deo

Den ene er Matas’ egen deo. Den dufter af ingen verdens ting og så holder den tør og lugtfri. Jeg har kun brugt den en hel uge i Prag med 33 grader og selvom sveden drev af mig, var der ikke plamager under armene og ingen grim lugt. Den er billig og ofte på tilbud. Hagen? Den udtørrer en smule. Jeg tror ikke, man mærker det, hvis man har helt almindelige armhuler, men jeg skal have en pause fra den nu, hvor temperaturene er faldet igen.

Den dyre luksus deo

Den anden er min absolutte favorit. Det er også den dyreste deo jeg har prøvet. Det er en creme-deo fra mærket Aurelia. Den holder svedpletter og lugt væk, og så holder den huden blød og fin. Jeg har endda haft lidt længere mellem barberinger, men det er altså ikke noget Aurelia lover!

Der er altså tale om en creme-deo, hvilket betyder at den skal smøres i armhulerne. Det føles meget mere som en del af min hudplejerutine end når man bare ruller deodoranten på. Først føles den som en blød balm, men den bliver tør på huden (så kan man også mærke, hvornår man kan stoppe med at smøre – smart).

Aurelia creme-deo, dejlige blød og velduftende balm til sarte armhuler
På billedet til venstre kan man fornemme konsistensen på den bløde deo-balm

Den er fri for aluminium (hvis man går op i det), til gengæld indeholder den alt muligt andet godt, Aurelia skriver selv: 

Shea butter gently hydrates, essential oils Tea tree, Eucalyptus and Peppermint, with their antiseptic and antibacterial properties, blend with distilled Lavender and Bergamot to lightly fragrance and deodorise.

Jeg kan kun sige, at den virker og så dufter den vidunderligt. Derudover er der den lille bonus, at eucalyptus og pebermynte giver en dejlig kølende fornemmelse, når man har det varmt. Kæmpe win! Og så holder den altså længere end de billigere roll-on alternativer.

En anden fordel er, at når der er tale om en creme, kan man nemt lave en prøve af denne deo. Man kan finde den i både Matas, Salling og Magasin (og sikkert mange andre steder), så det er bare med at gå ind og spørge 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *